Kiitetty olkoon se taho, joka muutti Turun ja Tampereen Klubin keikkojen alkamisaikaa. Nyt on molemmissa kaupungeissa edes yksi paikka, jossa voi käydä katsomassa bändejä ja silti selvitä seuraavana aamuna töihin.

Klubin keikat ovat alkaneet parin viikon ajan kymmeneltä ja loppuneet viimeistään puoliltaöin. Järjestelystä on hyötyä baarille (uudet asiakkaat sisään keikan jälkeen), muusikoille (mahdollisuus olla kuluttamatta pitkiä tunteja ennen keikkaa juomalla ja ehtiä joskus jopa kotiin yöksi) ja sille työssäkäyvälle osalle yleisöä, jonka keikoilla käynti romahti valmistumiseen ja aikaisiin työaamuihin (takaisin rokkikartalle).

Kaikesta hyvästä huolimatta uudistus myös epäilyttää. Viikolla illan alkaminen kymmeneltä - tai jopa kahdeksalta, riippuu lämppärien määrästä - on mahtava juttu. Viikonlopusta en olisi niin varma. Suuri osa viikonloppukeikkojen viehätystä on istua iltaa jonkun kotona, valua keikkapaikalle pikkuhiljaa ja pysyä samassa paikassa samojen ihmisten kanssa loppuilta. Nyt baariin on mentävä napottamaan melkein kesken Avaran luonnon.

Löytyisikö uudistuksessa keskitie? Jos ei, lupaan olla valittamatta. Ja nautin aikaisista keikoista (ainakin Turussa keskiviikkona 11.10) ja pitkistä yöunista.