Nyt on nähty, millaista oli elämä Eppu Normaalin, Juicen ja Popedan sulosävelten siivittämällä Tampereella vuonna 1985. Itse kaupunki oli ilmeisen ankea ja ankara. Kun pakkanen lakaisi katuja, asunnottomat lämmittelivät itseään palavan tynnyrin liepeillä ja breikkaavat lapset hyppivät nakkikioskin katoilla.

 

Tavalliset tamperelaiset yrittivät piristää elämäänsä neonvärisillä pipoilla ja ulkoiluasuilla, mutta mitkään takatukat tai olkatoppaukset eivät täyttäneet rakkauden kaipuuta.

 

Tuo raastava tunne ajoi ihmiset vaeltamaan kaduille ja yhtymään suuriin tanssi- ja laulukohtauksiin. Elämää ruodittiin kolpakon äärellä kapakassa, jossa myös tanssittiin ja laulettiin. Silloin kun taustalla ei soinut bändi, puhuttiin kuin vanhoissa suomifilmeissä.

 

Usko laitosteatteriin mureni taas parin väänteen verran TTT:n Manserock-musikaalissa Vuonna 1985. Musiikin lisäksi juonen runko oli turha ja pääkaksikko puiseva (Sami Hintsasen esittämä Tommi Turmiola ja Johanna Kokon Karoliina), mutta musikaalin jaksoi katsoa muutaman hauskan koreografian, sympaattisen Ismo Apellin ja karhean hauskan Mika Honkasen vuoksi.

– Ja vaatteet olivat tietty hyviä.