Huippumuodin maailmaan sijoittuva Paholainen pukeutuu Pradaan on komedia, mutta ketä naurattavat naiset, joita ajetaan kokoon 32? Muotilehden tiukan päätoimittajan (Meryl Streep) assariksi päätyvää Andreaa (Anne Hathaway) kutsutaan elokuvassa useaan otteeseen pullukaksi. Läski assari käyttää vaatteita, jotka ovat kokoa 36. Elokuvan edetessä perse pienenee kokoon 34, ja hyväksyttäväksi takapuolimitaksi elokuva määrittelee koon 32.

Jos leffa onnistuisi olemaan komedia, jossa muotimaailman naurettavaa naiskuvaa pantaisiin halvalla, ehkä tämäkin voisi olla hauskaa. Ikävä kyllä itseltäni jäi ironia havaitsematta, eikä elokuva naurattanut kertaakaan. Päällimmäiseksi jäi ajatus, että naisen pitää olla paitsi älykäs, viisas ja koulutettu myös laiha, muotitietoinen ja kaunis. Jos listaan olisi vielä lisätty täydellisen perheenäidin piirteet, niin johan olisi ollut koko paketti kasassa. Nyt on oikeastaan pakko lukea elokuvan pohjana ollut Lauren Weisbergerin kirja ja tsekata, välittyykö siitä muutakin kuin palvontaa muotimaailmaa kohtaan.

Onneksi elokuvassa on sentään mielenkiintoinen, vahvan naisen rooli sen ikäiselle naiselle, joille niitä ei Hollywoodissa liiemin ole tarjolla. 57-vuotiaan Meryl Streepin kykyjä on tällä hetkellä mahdollista ihailla teattereissa myös Robert Altmanin huonojen vitsien laulavana Yolandana. Roolihahmot ovat kuin yö ja päivä. Se on hienoa.