En osaa sanoa, että nauroinko one-linereille vai tahattomalle huumorille. Odotin paljon MTV3:n panostukselta tämän syksyn kotimaiseen tv-draamaan. Jari Tervon käsikirjoittama Mogadishu Avenue on kansoitettu hyviksi tiedetyillä näyttelijöillä ja aihe on mitä kiinnostavin. Pidän myös Tervon tavasta kirjoittaa, erityisesti Minun sukuni tarina on jäänyt mieleen yhtenä 90-luvun lopun suomalaisen romaanitaiteen taidonnäytteistä.

Miten näiden ainesten kanssa voi epäonnistua niin pahoin kuin Mogadishu Avenue epäonnistuu? En ymmärrä. Tervon luomista henkilöistä osa on uskottavia, osa sinnepäin roiskaistuja karikatyyrejä. Se on Tervon tyyli ja se on hyväksyttävä, jos hänen teostaan aikoo lukea/katsoa. Mutta nyt myös näyttelijäntyö vaikuttaa siltä, ettei näyttelijöillä ole ollut mitään käsitystä tavoiteltavasta tyylilajista, ei ainakaan yhteneväistä.

Häpeän kantakoon ohjaaja, kuka hän lieneekään. Ohjelman verkkosivuilla sitä ei kerrottu tai jos kerrottiin niin minä en sitä tietoa löytänyt. Olisi pitänyt katsoa lopputekstit paremmin... Ohjaaja on laittanut näyttelijät puhastelemaan kohtauksesta toiseen vailla päämäärää. Ilmeisesti jonkinlaiseksi lähiöcowboyksi käsikirjoitettu Maukka Turakaisen (Juha Veijonen) rooli on pohjanoteeraus. Ja se ei ole Veijosen vika.

Onneksi kohta alkaa Weeds. Amerikka saa näyttää mallia siitä, miten lähiödraama onnistuu.