Luin vapaapäivänä Anna-Leena Härkösen kirjan Terveisiä pallomerestä ja muita kirjoituksia. Vuonna 2004 julkaistun kirjan tekstit ovat ilmestyneet aiemmin kolumneina Imagessa.

Olen fanittanut Härkösen kolumneja kauan. Siksi minusta on erityksen ikävää, että kirjailija lopettaa Imagen kolumnistina. Se on good bye lehden parhaalle palstalle. Härkösen tekstit ovat suoria, nokkelia, hauskoja, fiksuja - ja kaikessa negatiivisuudessaankin lämpimiä. Härkönen onnistuu olemaan lämpöisen itseironinen silloinkin, kun dissaa muita. Hänen teksteistään ei jää ilkeää, pikkumaista jälkimakua. Samaa ei voi sanoa monista muista Imagen kolumnisteista.

Pahinta sontaa on kuitenkin joutunut lukemaan viime aikoina Nyt-liitteestä. Missä välissä hyvin kirjoitetut jutut, joissa on tuore näkökulma, lakkasivat riittämästä? Nytin perusvire on nykyään niin kyyninen, mukanokkela ja yksinkertaisesti huono, että pahaa tekee. Sarkastiset puolivitsinä heitetyt kommentit esimerkiksi kirjoista (Tuoreimmassa numerossa mm. kökkö Saatana saapuu Moskovaan -lukulamppu) ovat paitsi ylimielisiä myös tylsiä.

Onneksi Nytissä on vielä kunnon elokuvasivut. Ne ovatkin ainoita syitä, miksi lehti kannattaa nykyään avata perjantaisin.