Haluan herätä huomisaamuna hyvinvoivana ja raikkaana. En kuitenkaan halunnut kokonaan jättää väliin perjantain baari-iltaa. Niinpä matkustin Tampereelle katsomaan Työväen Teatterin Arne Ankaa.

Ruotsalaisen Charlie Christensenin sarjakuvaan perustuva hahmo elää näytelmässä läpi yhden kännin alusta loppuun. Lukuisa joukko baarista tuttuja hahmoja pyörii ympärillä, ja elämä on yhtä filosofointia.

Marika Vapaavuoren ohjaama esitys rullasi vajaan kahden tunnin ajan sellaisella vauhdilla, että katsominen teki mieli aloittaa alusta, kun yleisö puhkesi aplodeihin. Olen aiemmin nähnyt Vapaavuorelta vain hänen jo perinteeksi muodostuneita pikkujoulukabareita Ilveksen yökerhossa. Oli mukava huomata, että hän oli säilyttänyt osan niiden riemukkaasta irtonaisuudesta myös teatterin lavalla.

Pääosaa esitti Vapaavuoren puoliso Lari Halme, jonka suurin osa muistaa varmaan Tahdon asia -sarjasta Mikko Rouhialan työkaverina. Halmeen kasvot ovat kumia, hän on aivan ainutlaatuinen ilmestys suomalaisessa teatterissa.