Huomasin, että Galleria Mania lopettaa irtisanotun vuokrasopimuksen takia. Harmillista! Yksi paikka vähemmän Tampereen muutenkin köyhässä galleriakentässä. Manian väki etsii kuitenkin uutta tilaa. Kertokaa heille, jos keksitte jotain.

Mania ei kovin kauan ehtinyt toimia, reilusti pitempään kuitenkin kuin jokunen vuosi sitten yrittänyt Vaahtera. Aika monta Manian näyttelyä näin. Niistä kaksi on jäänyt erityisesti mieleeni: Armas Hurstin sarjakuvalliset puupiirrokset sekä Anssi Törrösen hienot maalaukset.

bakeliittibambi_pieni_web.jpg

Miksiköhän Tampereella on niin nihkeästi gallerioita? Ehkä tamperelaiset ovat vain liian juntteja kuvataiteen yleisöksi. Eräs paikallinen galleristi sanoi kerran, että hänellä käy enemmän ostajia Jyväskylästä kuin Tampereelta.

Yhdistysten ylläpitämät Mältinranta, Saskia ja Rajatila ovat näyttelytoiminnan selkäranka. Hyvän lisänsä tuovat Husa, Himmelblau ja Seriola. Niistä ensimmäinen todella korkealla profiililla, mutta ehkä hieman liikaa tähtiin keskittyen. Jälkimmäinen taas esittelee linjakkaasti keskinkertaista abstraktia maalaustaidetta kuukaudesta toiseen. Sijansa silläkin.

Himmelblaun nykyinen aktiivinen näyttelypolitiikka on iso lisä Tampereen tarjontaan. Kuulin, että sinne olisi pian tulossa Reijo Hukkasen ja Sinikka Tuomisen näyttely. Todella kiinnostavia tekijöitä kumpainenkin.

Tähän joukkoon Mania on mahtunut hyvin. Toivottavasti uusi tila löytyy pian.