Tein virheen. Luotin kulttuurilaitoksen verkkosivuihin. Olin siis eilen Tallinnassa ja tarkoitukseni oli tutustua Kumuun, jossa häpeäkseni en ole vielä käynyt. Vierailin Kumun verkkosivujen kalenteripalvelussa. Päivämäärän 8.2.2007 kohdalla puhutaan näyttelyistä, mutta kellekään ei ole tullut mieleen mainita, että museo on suljettu.

En todellakaan ollut ainoa, joka palloili museon pihalla pettyneenä. Paikka kuhisi vihaisia turisteja, joista osa oli tullut taksilla, osa rinkkojen kanssa tallustaen.

Ongelmat alkoivat jo lautalla, kun hain Tallinkin infohenkilökunnalta Tallinnan kartan. Jepulis! Jakoivat sitten vuoden 2004 karttoja, joihin Kumua ei ollut tietenkään merkattu. Kun kysyin, voisivatko he merkata Kumun karttaan, he eivät edes tienneet, mikä se on.  Ja he työskentelivät infossa.

Kun Kumun kiinniolosta pettyneenä tilasin taksin ja päätin mennä nauttimaan Elevantin ihanasta ruuasta, taksikuski väitti, että kyseinen ravintola olisi suljettu jo neljä vuotta sitten. En tiedä mitä höpötti, mutta siellä se Paras Intialainen Ravintola Euroopassa oli omalla paikallaan aivan yhtä ihanana kuin ennenkin. Pelasti päiväni.