Kesä ei ole kesä ilman turkulaista torstaita.

Taidemuseon Studiossa Mari Rantasen näyttelynavajaisissa loppui valitettavasti viini kesken. Galleria Amassa Juha Okon maalausten keskellä oli tarjolla lasilliset. Pirkko-Liisa Topeliuskin oli tullut tervehtimään kollegaansa Virpi Wuori-Valtaojaa, joka avaa huomenna gallerian myös Helsinkiin.

Ei mikään yllätys, mutta Titanicissa oli parhaat tarjoilut. Hollantilaiset taiteilijat täyttivät lasit votkalla hieman liiankin innokkaasti. Joukosta pongasin myös yhden tämän hetken kiinnostavimmista nuorista maalareista; Samppa Törmälehdolla näytti olevan hauskaa.

Illan kruunasi Ars Novan terassi ja Jori Hulkkonen. Ydintalvipuutarhat ovat ehkä paras klubi mitä Suomesta löytyy. Pilli ja piccolopullo kuohuvaa kuuluu turkulaiseen kesään yhtä kiinteästi kuin Hulkkosen levylöydöt. Fixu vekotin kuulosti niin hyvältä, että Benny Törnroosin laulu soi yön korvissani. Ikiliikkuja se on!

Puutarhasta ei kuitenkaan koskaan ajaudu suoraan peittoihin. Aina on katsastettava myös Dynamon tarjonta. Tanssittuani illan viimeisen hitaan Angelo Badalamentin säveltämän Twin Peaks -teeman tahtiin pääsin viimeinkin sänkyyn.