Solar Films -tuotantoyhtiö tuo ensi-iltaan vuoden ensimmäisen pitkän kotimaisen elokuvan. V2 - Jäätynyt enkeli kuljettaa Jussi Vareksen Poriin paljastamaan paikallisen pamppuliigan rötöksiä. Tarina toimi paremmin kuin ensimmäinen Vares: joko rahaa on ollut enemmän tai Selin/Mäkelä tiimi on hitsautunut entistä sujuvammin toimivaksi viihdekoneeksi.

Yhtä asiaa en kuitenkaan ymmärrä. Eikö Suomessa riitä näyttelijöitä pikkurooleihin siinä määrin, ettei samoja tarvitsisi kierrättää kuin teatterissa konsanaan? Ymmärrän ohjaajan käyttävän luottotyyppejään elokuvasta toiseen, mutta jossakin luulisi rajan tulevan vastaan. Ja minusta se tulee vastaan silloin, kun kyseessä on jatko-osa, joka perustuu saman sankarin seikkailulle.

Ei ole järin uskottavaa, että edellisessä osassa takatukkaisena pitsapoikana ammuttu Jasper Pääkkönen herääkin henkiin metalliyhtyeen mustatukkaisena solistina. Tai pikkugangsterina ammuttu Kari Hietalahti on saanut jatko-osassa uuden elämän kissaksi pukeutuvana transvestiittina. Erikoinen tulkinta karman laista